Vilka däck behöver din SUV under vintern?

245/65R17 vinterdäck

För att öka din körsäkerhet är det mycket viktigt att investera i en bra uppsättning vinterdäck för SUV, särskilt om du bor i ett område med tung snö och verkliga vinterförhållanden. Många tror att när du har en SUV eller fyrhjulsdrift att det skulle befria dig från att behöva vinterdäck. Ingenting är längre ifrån sanningen eftersom stora fordon som stadsjeepar är mycket tyngre och kräver bra grepp för att de ska kunna stanna och hantera svängar. Även om det inte alltid är obligatoriskt att utrusta ditt fordon med vinterdäck rekommenderas det fortfarande, särskilt om du bor i områden som kommer att uppleva vissa vinterförhållanden under året.

När du köper däck till en SUV eller något annat stort fordon är det viktigt att se till att du får rätt dimension. Stadsjeepar har större däck och om du också har ett kraftfullt fordon kommer det att ha ännu bredare däck och om det är sportigt kommer det att ha ett lågt höjdförhållande. En stor och tung SUV kan använda 235/65R18 vinterdäck eller 245/65R17 vinterdäck, medan en sportig kan ha 235/60R18 vinterdäck, som ser sportigare ut eftersom de har ett lågt höjdförhållande.

Det finns många vinterdäck av god kvalitet på marknaden för stadsjeepar och andra stora fordon. När du kör under vintern måste du ha däck som är godkända för vinterbruk. Om du har en el-SUV eller hybrid måste du dock kontrollera att däcken rekommenderas för användning på elfordon. Det är inte bara att de är tyngre än vanliga SUV: ar, men de har också ett högre vridmoment, så du behöver däck som har högre slitstyrka. För detta har du utbudet av vinterdäck och även några allvädersdäck. När du tittar på vinterdäck har du dubbdäck och dubbfria däck, medan allvädersdäck alltid är dubbade. Detta sortiment ger konsumenten möjlighet att bestämma vad som passar dem bäst, samtidigt som han vet att de är godkända för vinterbruk har symbolen Three peak mountain snowflake (3PMSF) på däckens sidovägg.

SUV vinterdäck använder år av utveckling och däckteknik för att säkerställa säker hantering under extrema förhållanden. De erbjuder välbalanserat grepp särskilt för tunga fordon för att säkerställa bättre kontroll och hantering. Det är viktigt att ha vinterdäck installerade innan vintern kommer och temperaturen sjunker under fryspunkten. Om du för närvarande använder sommardäck måste du ändå byta till vinterdäck när temperaturen sjunker under fryspunkten. Detta beror på att gummiblandningen inte är gjord för frysningstemperaturer och därför inte lämplig för det kalla vintervädret.

Vinterdäck använder gummiblandningar som förblir flexibla och mjuka även vid låga temperaturer, vilket inte är fallet med sommardäck som tenderar att bli styvare vid kalla temperaturer. Allvädersdäck har en sammansättning som gör att de kan förbli flexibla både somrar och vintrar.

För mer information om vinterdäck till din SUV, besök: nokiantyres.se