Hvilke dekk trenger SUV-en din om vinteren?

SUV-vinterdekk

For å øke kjøresikkerheten din er det veldig viktig å investere i gode sett med SUV-vinterdekk, spesielt hvis du bor i et område med tung snø og ekte vinterforhold. Mange tror at når du har en SUV eller firehjulsdrift, vil det frita deg fra å trenge vinterdekk. Ingenting er lenger fra sannheten, da store biler som SUVer er mye tyngre og krever godt grep for å la dem stoppe og håndtere svingene. Selv om det ikke alltid er obligatorisk å utstyre bilen din med vinterdekk, anbefales det fortsatt sterkt, spesielt hvis du bor i områder som vil oppleve noen vinterforhold i løpet av året.

Når du kjøper dekk til en SUV eller et annet stort kjøretøy, er det viktig å sørge for at du får riktig dimensjon. SUV-er har større dekk, og hvis du da også har et kraftig kjøretøy, vil det ha enda bredere dekk, og hvis det er et sportslig, vil det ha et lavt høydeforhold. En stor og tung SUV kan bruke 265 / 75R16 vinterdekk eller 275 / 60R20 vinterdekk, mens en sporty kan ha 275 / 55R20 vinterdekk, som er mer sportslige dekk da de har et lavt høydeforhold.

Det er mange vinterdekk av god kvalitet på markedet for SUVer og andre store biler. Når du kjører om vinteren, må du ha dekk som er godkjent for vinterbruk. Hvis du har en elektrisk SUV eller hybrid, må du sjekke at dekkene anbefales for bruk på elektriske kjøretøyer. Det er ikke bare at de er tyngre enn vanlige SUV-er, men de har også et høyere dreiemoment, så du trenger dekk som har høyere slitestyrke. For dette har du utvalg av vinterdekk og også noen allværsdekk. Når du ser på vinterdekk, har du piggdekk og ikke-piggdekk, mens allværsdekk alltid er piggfrie. Dette sortimentet gir forbrukeren muligheten til å bestemme hva som passer dem best, mens de fortsatt vet at de er godkjent for vinterbruk, har symbolet Three peak mountain snowflake (3PMSF) på dekkens sidevegg.

SUV-vinterdekk bruker år med utvikling og dekkteknologi for å sikre sikker håndtering under ekstreme forhold. De tilbyr godt balansert grep, spesielt for tunge biler, for å sikre bedre kontroll og håndtering. Det er viktig å ha vinterdekk installert før vinteren kommer og temperaturene faller under frysepunktet. Hvis du for øyeblikket bruker sommerdekk, må du fremdeles bytte til vinterdekk når temperaturen faller under frysepunktet. Dette er fordi gummiblandingen selv med helårsdekk ikke er laget for kuldegrader og derfor ikke er egnet for det kalde vinterværet.

Vinterdekk bruker gummiblandinger som forblir fleksible og myke selv under lave temperaturer, noe som ikke er tilfellet med sommerdekk som pleier å bli stivere i kalde temperaturer. Allværsdekkene har en blanding som gjør at de kan være fleksible både somre og vintre.

For mer informasjon om vinterdekk til SUV-en din, besøk: www.nokiantyres.no